Måndagen kom & gick...

Ja jag tänkte skriva nåt men är så trött. Reklam valsedlar och massa post idag så vi kom sent ut = sent hem.
Åt middag iallafall och sedan tog Hanna och jag en rid tur innan mörkret smög sig in och det är knepigt va glad man blir av hästarna fast det känns som man har sten i fötterna innan man tar sig ut.
Fast nu är batterierna slut så nu blir det titta TV i sängen & mysa lite innan man slår igen dom blå.
Just ja, har ju fixat Benjamins doppresent idag och håller tummar & tår att den kommer på fredag. Fick hjälp av en dam som har lovat mej det.

Är det bara jag som ääälskar nät-shopping?? Jag gör det iallafall jätte ofta och blir sällan besviken, jag tycker att det är skönt att slippa åka till stan för tex en mascara eller bläck till skrivaren, kan ju klicka hem det mesta nu förtiden. Fick inbjudan av KICKS på mailen, även dom har öppnat nät butik GILLAS!! Även Apoteket har ju det och är så skönt sitta i lugn och ro och beställa tycker jag.

Topp 7 nätbutiker

* Mandeldesign.se ( Kläder som finns på Gina, Only )
* Apoteket.se
* Ellos.se ( Bra rabattsystem ) Bra med gardiner och sängkläder oftast
* Kicks.se
* El-giganten.se ( Billigare om man handlar på nätet istället för butik )
* Timarco ( Märkes BH:ar för alla även från E och uppåt fraktfritt. Även badkläder för stor byst
* HÖÖKS ( Såklart en häst nätbutik ) Fast inte särskilt billig frakt
   
Hoppas ni har haft en bra dag där ute =) Natti natti

Fantasi..

             

Tog en kvälls prommis med Buster innan jag hämtade Hanna hos Sissela.
Gick en bit upp iskogen då det började prassla och knaka i buskarna.
Oj oj vad fantasin kan skena iväg när man är ensam....

 
                                             

Ponnytävling och Lyskväll

Hanna och jag åkte till Hudik för att kolla på Ponnytävling igår och innhandla nya höstgardiner. Blev kvar ganska länge på HRPK för det var ju superkul att kolla på alla ponnisar. Bak tanken va lite att Hanna skulle få se sig om lite och kanske vilja åka utanför nordanstig och tävla. Det funkade, hon började tjata på engång varför hon inte fick vara med så kanske hinner vi med nån tävling innan hösten.

Moa & Tiffany gjorde kanon rundor



Även Emelie och Thea




Sedan bar det av till den här gofisen Hönick.
Gissa om dessa är bland det finaste jag har



Lipar åt faster..



Stor pojk som kan hålla i grejjerna nu..



Avslutade kvällen med att äta Kålsoppa nere vid sjön i Knoppe som mamma hade gjort.

Ledig

Men nu är det ordning på torpet igen! Eller ja övervåningen iallafall. Nya tag till veckan då är det nedervåningen som gäller.

Ja jag har städat putsat fönster och bytt gardiner idag klart man städar när man e ledig :/


Fölisen

Idag är fölisen 60 dagar!

Fölblåsan är nu slapp och formeslös längs med livmoderns väggar. Fostret är ungefär 7 cm långt. Man kan tydligt se att det nu är en häst, tack vare att det utvecklats små hovar, med sula och allt. Huvudet är fortfarande lite invecklat men mindre än förut. Fostret är hårlöst och ungefär lika stort som en hamster. 

Knäppte kort på en fin liten kille efter Balamour på Trogsta i sommar, mamman va helbrun så det är ju lite häftigt att den killen fick många tecken. Han var även väldigt social och trevlig i hagen.



Grattis på födelsedagen pappa!

Idag fyller pappsen år.
Firar honom med en film som jag hittade på Hanna från 2006


Regn regn regn...

Ja idag var det ju riktigt mysigt köra post, lagomt varmt och ganska mysigt sitta i bilen och lyssna på radion när det regnar. Reklam idag med men inte så tung så jag va snabbare hem idag.

Inte gjort så mycket ikväll, ätit middag och fixat hästarna som var genomblöta och inte hade något emot att komma in och sova inatt, sedan har jag bara gått i mysisar och myst.
Nu blir det TV!
Natti på er där ute!

Första jobbardagen!

Ja den har ju kunnat börjat bättre. Fullrulle och massa post och tung reklam idag. Dessutom har jag hela rutten igen och blev ganska besviken över att många sommargäster fortfarande är kvar?! Inge ont om den men de är ju sååå gnälliga och tittar jämt på klockan när man kommer inte mitt fel att vi har mycket att göra  .

Men jag gillar verkligen jobbet iallafall, träffar många glada & possitiva människor också och händer alltid nåt konstigt eller roligt.

Som idag, jag tror inte vi får ta upp liftare men en gubbe verlkligen hoppade in och bara satte sig och ville lifta 2 km så jag hade inte mage att bli arg eller säga emot tyvärr e jag inte sån så han fick vackert åka med men jag fattar tamefanken inte hur han fick plats men jag undrar va chefen kommer säga när jag berättar imorgon. Konstigt va mycket konstigt folk det finns faktiskt :/

Nu är jag helt jäkla slut och ska bara fika och hoppa i sängen

Kram på er där ute!


Sista semesterdagen då..

Fast det blev ju en varm och skön söndag. Imorgon blir det till att ta på POST shortsen igen då och börja knega lite mera.

Jag har väntat länge på detta men idag ringde Hanna hem och frågade om inte hon och Sissela fick rida eller köra Bella. Jättekul, jag brukar hålla hästarna utanför när hon har haft kompisar men de börjar bli stora och klarar av mycket mer än man tror och Bella är ju toppen.

Så sagt och gjort så tog jag en härlig ridtur i solen och Hanna & Sissela turades om att köra Bella.






Filmen på Kim och skoteråkningen!! på sjön!!

OBS! Vill varna kännsliga tittare som inte har någon humor och tycker en massa, det är hans egen skoter för egna pengar och han gör så här om han vill.
Sedan kan man tycka något om det,  men som sagt det är hans skoter!! =)



Segervarvet!


Tävling!

Ojojoj va dåligt uppdaterat men det betyder ju att det händer saker som jag skulle kunna skriva om men då räcker ju inte tiden till istället MEN vi har nu flyttat hem till Gnarp igen och det är faktiskt riktigt nice va hemma igen =)
Vi har fått in våran nya hyresgäst Lina med sin häst Leo som är en mycket trevlig och stor kille men med hjärtat på rätta stället och vi är redan riktigt kär i honom.
Asta är både ivrig och kär och hoppar jämnfota ihagen av lycka.

Idag har vi haft 2:a lagomgången i cupen mellan Gnarp Harmånger och Jättendal.
Kanon dag och alla ekipage var så duktiga, alla gick till omhoppning och det var riktigt spännande i omhoppningen. Bella verkade ha saknat att hoppa för hon va pigg & glad och Hanna gjorde en kanon runda och omhoppningen gick som bara den :)

Så Grattis Hanna Lisa Linnea & Fanny och alla andra duktiga idag.


Skogens guld

Idag har jag tillbringat några timmar i skogen med mamma pappa & Buster, vi plockade Kantareller och hade det mysigt i skogen. Hittade ett björnspår :/ men som tur va var det inte färskt.
Blev några liter iallafall som jag förvällt och fryst in ikväll.





Imorgon är det dax att börja förbereda sig för att "flytta" hem till Gnarp igen, känns sådär men börjar faktiskt bli dax, jobb och skola börjar snart och det känns att sommaren lider mot sitt slut trots att jag är mycket glad över helgens underbara varma väder.

Igår kväll blev det mys vid sjön igen och pappa bjöd på kolbullar, alltså det är bland det bästa jag vet och super gott var det. Satt vid brasan till sena timmen och njöt i de varma kvälls vindarna



Film kommer att komma på Kims skoteråkning men jag måste redigera den först

Hare gott! Nu måste jag sussilussa


Busat på ridturen

Idag tog vi med oss kameran ut i skogen jag & Hanna. Vi försökte så gott det gick att knäppa på varandra när vi satt på hästarna och det blev några mysiga bilder.

Här har vi hästarna hos farbror & faster, allt gör vi ute under bar himmel och det funkar jättebra.














Härlig dag!!!

Åkte till Lörudden och åt jättegod mat med familjen och svärföräldrarna sedan, vi grattade Kim som fyllt år.
Maten var verkligen toppen och vi hade trevligt. Var ganska senat när vi kom hem men vi tog en lång promenad med Buster och det var jätteskönt ute och riktigt varmt. Sedan blev det Bloggen och ett glas rött, sitter och myser i mina nya svarta mysbyxor och topp är jätte trött men vill ändå njuta lite till av kvällen.

Hoppas ni har det bra ni med där ute!

Himmla kul på Himmlabadet

Har tillbringat hela dagen på Himmlabadet med Kristina & Matilda, vi har haft så himmla kul & mysigt. Badat och åkt i massor och fikat och bara mått gott.
Badet får högsta betyg, välplanerat varmt och skönt i vattnet och mycket att göra och ändå känns det litet och överskådligt.

Avslutade dagen ute på Birsta en sväng då tjejerna blivit lovade att få ritböcker (med hästar) såklart.
Han själv köpa 2 billiga toppar på H&M och ett par supermysiga mysbyxor som ska invigas imöra för då ska jag ha en mysdag.

Åkte 11 och kom hem 21.30 så är trööööt nu!

Hoppas ni haft en trevlig dag ni med!

Mycket att göra....

Efter en härlig helg med suring på flotten in till småtimmarna och Nordanstigs kalaset på lördagen blev det en lååång söndag :/ efter att börjat kvickna till blev det en lång promenad med Buster mamma och Stina och vi gick över en mil och det enda jag tänkte på var iskall coca cola ( som jag aldrig annars dricker.)
Åkte och käkade hamburgare i Jättendal och sedan blev det mysfika på Cafe Skäret i Norrfjärden





Aldrig för kallt för ett bad...





Nybadad gofis

Mån tis & ons har bara gått åt till massa måsten, varit hem och jobbat 2 dagar medans Hanna varit på ridläger, vi var till stan och hämtade golvet till altanen och Kalle har börjat grävt och snickrat på uteverandan.

Ikväll har jag tagit en underbar ridtur och laddat batterierna, skönt med värme igen.
Nu blir det en dusch och mys med familjen.
Imorgon bär det av till Himmlabadet med Kristina & Matilda



Hipp Hipp Hurra!

Måste börja med att Gratta Kimpen på födelsedagen!!!


Mår som man förtjänar idag..

Ja så är det tyvärr idag. HATAR vara bakis

Bilder från Bilmetro och Stockholmsresan 2009

Ja dessa bilder fick jag idag av Bilmetro, bättre sent än aldrig =)
En jättekul resa till SCANIA där vi fick provköra många sorters bussar och lastbilar med eller utan last/släp
Jag provade absolut såklart den största och längsta med släp och full last, fick starta i backe och det var så kul. Även stadsbuss och dubbeldäckare provade Fia och jag och va vi skrattade. I varje fordon satt en konrollant och hjälpe en att komma iväg.
Kvällen avslutades på Golden Hits och det blev lite glatt i mössan om jag inte minns fel =)

Fick inte knäppa inne på området så därför inge kort på bilarna tyvärr



Förfest på Hotellet



Fikapaus



Golden Hits



Här är Fia & jag efter en hemsk åktur på en terrängbana där man åkte över stock & sten och stup nedför och uppför men häfftigt var det

Soligt & Varmt

Varmt och trevligt idag men jag var lite seg startad på förmiddan.
Robin & Jonte kom och hälsade på med Epan, Robin lycklig då han äntligen klarat traktor-kortet



Kul att brorsan kom tyckte Hanna



Efter maten blev det gräsklippning tills bensinen tog slut sedan rensade jag trappen och det blev så fiiint
Sedan tog Hanna & jag en underbar kvällstur med hästarna, jag får sån energi av att rida. Vi provade några nya små stigar och avslutade med en lång härlig galopp.

Sedan tände vi ljus överallt och gjorde mysigt tills Kalle kom hem med jätte pizza MUMS!
Hanna provade kläder som hon fått av momma och de satt jätte fint, jeans, jens tights stickad tunika och fräsiga boxer.

Hoppas det blir en fin dag i morron med, då ska det ätas suring igen =)

Jaaa!!

ÄNTLIGEN skiner solen.....


BINGO!

Regnig men trevlig dag.
Hade besök av Martina och fasters go hjärta, Benjamin skrattade och va på toppenhumör.



Efter middan åkte jag och Hanna på Bingo på Bergsjö-Parken
När vi väl innhandlat lotter och va påväg tillbax till bilen hittade jag inte snusdosan GLÖM att jag spelar bingo i 3timmar utan den!!!
Vi sprang ner till kiosken för att innhandla detta nödvändiga onda men va fan när jag tog i kioskdörren kom jag på att den låg i fika korgen :/ Hrm

Ja Hanna gillade iallafall att spela och vi fick bingo 500 kr men fick dela med 3 till så det va väl typiskt, men då vaknade Stig Helmer (fjanten som bor i mej och kommer upp när det är dax att göra bort sig) och jag tutade engång till JAG HADE 2 RADER!! Men ack den lycka som varar, jag hade inte ens nummer 62 som fattades ifyllt haha så jag slog av tänningen och nu ropar han Olof 62 påengång!!!! Jag TUTAR ÖVERLYCKLIG och han som ropar ut säger att ingen kan ha 2 rader redan men kontrollanten kommer och förklarar snällt att nu ska det bara vara vågräta rader, det va i spel 1 du kunde ha lodräta också hehe ja i bland äärr det jobbigt att vara mej




Fölets utveckling

Idag är fölisen 40 dagar



Vid dag 40 är fostret 2cm och alla organ och kroppsdelar är anlagda.


Lite bilder från dagen



Skruvade ihop TV bänken från IKEA i stugan. Blev jätte nöjd!!

Tog en sen kvälls promenad med mamma och Buster



Undrar när någon knackade på den här dörren senast....



Hittade solnedgången mellan en kluven björk...



Härlig solnedgång och lite duggregn

Hovis på besök



Hovisen Sten Allan



Asta pasta fullmunderad med flughuva och flugtäcke.
Ett MÅSTE här i Knöppe skogarna.


Varm & Skön dag



















Bjuder på lite bilder från kolmården då jag inte har något att berätta från idag, har varit tråkig och bara röjt tvättat och städat oljat i köksbänkarna och skruvat IKEA grejjer.
Gjorde en HELT underbart god pasta gratäng idag ( måste innehållit 5 miljarder kallorier )så jag avslutade kvällen med en lååång promenad med Buster och morsan.


Natti natti på er därute

Så liiiten men sååå läbbig

Imorse hittade jag fästing nummer 10!! på Buster sedan vi kommit hem från semestern och det var en riktigt stor en som hade gömt sig bakom örat.
Jag fattar inte hur jag kunnat missa den men å andra sidan är de ju skitsmåa innan de hunnit äta upp sig.

Han har inte haft några förut i sommar men sedan vi kommit hem från Örebro/Stockholm har jag plockat många.
Har dock hittat en kanon fästingplockare på APOTEKET för 49kr  och den lossar fästingen i ett naffs.

HA EN TREVLIG DAG!

Inga vitlöksbröd på IKEA mera

Tjollahopp....nä det passar inte skriva så klockan halv 2 på natten...nu sitter jag här inatt IGEN och bara slöfördriver tiden. Borde lägga mej men jag sov ju till klockan 12 idag!
IKEA besöket gick bra och det innhandlades lite smått & gott till stugan, sådana där småpyssel som gör en galen när det fattas och som man lätt glömmer innhandla.
Otroligt att vi klarat oss utan handduks hängare tex i minst 5 år.

Som vanligt blev det ett besök i restaurangen och jag kommer aldrig mer äta vitlöksbröden där, herregud det var en tant som plockade och petade på alla bröden innan hon beslutsamt la ner näven med bröd då hon förmodligen innsåg att varje skiva kostade 10kr?!
Men det var inte bara hon, såg även några barn göra så.

Nä nu måste jag sparka mej i rumpan så jag kommer isäng nångång, finns lite att pyssla med imöra och jag tänkte inte sova bort hela dagen ;)

                                        
 


Godmorgon





Jaaaa jag sov till 12 idag urs fyy och bläää.
Jag gillar det inte men va ensam hemma och här i Knoppeskogarna är det verkligen tyst....
Kalle ringde och undrade om vi skulle dra till IKEA!?
Oj jag får nog kolla tempen på han när han kommer, inte ofta det är frivilligt men händer faktiskt.
Bilderna är från en mystur i Hasselaskogarna för några veckorsedan.

Och solen är?

Dagen har tillbringats vid datorn med massa kaffe efter en låång sovmorgon men lusten att göra något har varit helt bortblåst idag.
Tänk vad mycket man kan söka på och sysselsätta sig med vid datan när man har tråkigt, gillar verkligen nätshopping.
Drog och käkade med mamma och pappa på em och sedan bar det av till brorsan som fyllt år medans vi var på semester.
Fasters gohjärta va på strålande humör och Hanna ville byta kissblöja och hon gjorde det som om hon inte gjort annat sedan blev det hem till stugan igen och en skön TV kväll




RSS 2.0